26 Şubat 2013 Salı

Mamma Mia! Kahve Tarifleri vol1 - Mocha





Sonunda bir espresso makinem var!
Çok sevdiğim bir insanın hediyesi :) Modeli Delonghi EC200CD, şöyle bir şey;



Daha önce "Espresso Makinesi Alsak" başlıklı yazımda alternatif olarak belirlediğim modellerden biriydi kendisi. 
Elimin altında süt bile köpürtebilen, espresso pottan sonra bana süper teknolojik gelen bir oyuncağım var ve artık bolca kahve deneme oyunları oynayabileceğim, mesudum :)
Doğal olarak kahve tarifi araştırmalarıma ve denemelere başladım. Yeni tarifler öğrendikçe sizlerle de paylaşmaya devam edeceğim. Bugünün tarifi vazgeçemediğim kahvelerden Mocha.


Mocha içeriğinde çikolata, espresso, süt ve süt köpüğü var. "Çikolata, daha çok çikolata!" diyenlerdenseniz ek olarak üzerine kakao tozu veya çikolata sosu da ekleyebilirsiniz. Mocha hazırlarken kahve bardağına ilk olarak çikolata şurubunu ekliyoruz. Bunun için kakao tozu-şeker-su/süt karışımını kullanabilirsiniz. Ya da benim birazdan yapacağım gibi çikolatayı benmari usulü eritebilirsiniz. Peki ya dostlar, benim bunca derdimin arasında hala keyfimin peşinde olmam ne olacak? Neyse konuyu dağıtmayalım, çikolata şurubunun üzerine 1 ölçü espresso ekliyoruz. Daha sonra espresso makinesinde köpürttüğümüz süt ve süt köpüğünü ekliyoruz. Bardağın %70-80i süt ve süt köpüğüyle dolmalı.

- Bu noktada süt köpürtmeyle ilgili belirtmek istediklerim var. Daha önce hiç espresso makinesinde süt köpürtmemiş biri olarak henüz bu olaya çok aşina olduğumu söyleyemem. Mesela o süt köpürtme kısmının ucunu süt kabına sokup sütü köpürtüyoruz ya, sonra o ucu yıkamadan tekrar kullanıyoruz. Çünkü her seferinde çıkarmak çok pratik değil bu parça için. İlerde bir espresso makinesi tasarlarsam bu konuda daha hassas olacağıma endüstriyel tasarımcılık tanrıları adına ant içerim! -
Neyse, süt ve süt köpüğünü de kahveye ekledikten sonra sıra geldi en sevdiğim kısma, krema! Lahmacun için maydanoz-soğan, iskender için tereyağ neyse mocha için de krema odur dostlar. Müthiş kalorili ama insana sapıkça bir zevk veren bir şey bu krema. Ne kadar süper bir şey olduğunu cıvık olmasından da anlayabiliriz. Hayat tercübelerime göre bir yiyecek cıvıksa güzeldir. Mesela soslu karışık gibi cıvık gibi şeyler her zaman lezzetli olur. İlk okuduğunuzda saçma gelebilir ama biraz üzerine düşünürseniz haklı olduğumu anlayacak ve sözüme en başta inanmadığınız için kendinizden utanacaksınız.

Toparlarsak, mocha güzel bir içeceğimizdir. İçinde hem çikolata hem kahve hem de krema vardır. Depresyona sıkıntıya her derde devadır (kocakarı ilacı çünkü bu).

Evinde mocha yapacak olanlara afiyet olsun diyor, ayrıca mocha yapımını anlatan bir videoyu da sizlerle paylaşıyorum.


Sevgiler :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

26 Şubat 2013 Salı

Mamma Mia! Kahve Tarifleri vol1 - Mocha





Sonunda bir espresso makinem var!
Çok sevdiğim bir insanın hediyesi :) Modeli Delonghi EC200CD, şöyle bir şey;



Daha önce "Espresso Makinesi Alsak" başlıklı yazımda alternatif olarak belirlediğim modellerden biriydi kendisi. 
Elimin altında süt bile köpürtebilen, espresso pottan sonra bana süper teknolojik gelen bir oyuncağım var ve artık bolca kahve deneme oyunları oynayabileceğim, mesudum :)
Doğal olarak kahve tarifi araştırmalarıma ve denemelere başladım. Yeni tarifler öğrendikçe sizlerle de paylaşmaya devam edeceğim. Bugünün tarifi vazgeçemediğim kahvelerden Mocha.


Mocha içeriğinde çikolata, espresso, süt ve süt köpüğü var. "Çikolata, daha çok çikolata!" diyenlerdenseniz ek olarak üzerine kakao tozu veya çikolata sosu da ekleyebilirsiniz. Mocha hazırlarken kahve bardağına ilk olarak çikolata şurubunu ekliyoruz. Bunun için kakao tozu-şeker-su/süt karışımını kullanabilirsiniz. Ya da benim birazdan yapacağım gibi çikolatayı benmari usulü eritebilirsiniz. Peki ya dostlar, benim bunca derdimin arasında hala keyfimin peşinde olmam ne olacak? Neyse konuyu dağıtmayalım, çikolata şurubunun üzerine 1 ölçü espresso ekliyoruz. Daha sonra espresso makinesinde köpürttüğümüz süt ve süt köpüğünü ekliyoruz. Bardağın %70-80i süt ve süt köpüğüyle dolmalı.

- Bu noktada süt köpürtmeyle ilgili belirtmek istediklerim var. Daha önce hiç espresso makinesinde süt köpürtmemiş biri olarak henüz bu olaya çok aşina olduğumu söyleyemem. Mesela o süt köpürtme kısmının ucunu süt kabına sokup sütü köpürtüyoruz ya, sonra o ucu yıkamadan tekrar kullanıyoruz. Çünkü her seferinde çıkarmak çok pratik değil bu parça için. İlerde bir espresso makinesi tasarlarsam bu konuda daha hassas olacağıma endüstriyel tasarımcılık tanrıları adına ant içerim! -
Neyse, süt ve süt köpüğünü de kahveye ekledikten sonra sıra geldi en sevdiğim kısma, krema! Lahmacun için maydanoz-soğan, iskender için tereyağ neyse mocha için de krema odur dostlar. Müthiş kalorili ama insana sapıkça bir zevk veren bir şey bu krema. Ne kadar süper bir şey olduğunu cıvık olmasından da anlayabiliriz. Hayat tercübelerime göre bir yiyecek cıvıksa güzeldir. Mesela soslu karışık gibi cıvık gibi şeyler her zaman lezzetli olur. İlk okuduğunuzda saçma gelebilir ama biraz üzerine düşünürseniz haklı olduğumu anlayacak ve sözüme en başta inanmadığınız için kendinizden utanacaksınız.

Toparlarsak, mocha güzel bir içeceğimizdir. İçinde hem çikolata hem kahve hem de krema vardır. Depresyona sıkıntıya her derde devadır (kocakarı ilacı çünkü bu).

Evinde mocha yapacak olanlara afiyet olsun diyor, ayrıca mocha yapımını anlatan bir videoyu da sizlerle paylaşıyorum.


Sevgiler :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder